Wednesday, January 14, 2015

QASEH GOLD ADINDA: Khasiat yang perlu anda tahu!

Ramai yang tanya saya mengenai khasiat Qaseh Gold Adinda ni. To be honest, memang agak sukar untuk saya jawab soalan tu.. sebab terlalu banyak khasiat Qaseh Adinda ni sampai saya tak tahu nak listkan mana satu dulu. Hehe.

Qaseh Adinda ada banyak khasiat untuk semua golongan & peringkat umur wanita. So, untuk memahami tentang Qaseh Adinda ni, jom kita kaji Qaseh Adinda itu sendiri dari segi ramuan, kelebihan & sebagainya.

Apa itu Qaseh Gold Adinda?
Qaseh Gold Adinda, atau juga dipanggil Qaseh Adinda adalah supplemen kesihatan yang dihasilkan oleh syarikat bumiputera, Ana Edar Sdn Bhd. Qaseh Adinda terdiri daripada pelbagai ramuan sunnah yang sememangnya bagus untuk kesihatan seperti Madu, Kurma, Habbatus Sauda, Air Zam Zam dan sebagainya.

Apa ramuan Qaseh Gold Adinda?
Qaseh Gold Adinda diperbuat daripada 8 jenis makanan sunnah seperti:
  • Madu
  • Kurma
  • Habbatus Sauda
  • Buah Tiin
  • Minyak Zaitun
  • Delima
  • Air Zamzam
  • Za'faran
  • Gingko
  • Pegaga
  • Garam Bukit
  • Gam Arab

Menariknya, setiap satu ramuan mempunyai khasiat & fungsi yang tersendiri pada tubuh badan seperti di bawah:


Siapakah yang sesuai makan Qaseh Gold Adinda?
1. Wanita yang berumur 13 tahun ke atas
3. Wanita yang baru berkahwin & ikhtihar zuriat
3. Wanita yang mengandung
4. Wanita yang bekerjaya, ibu & isteri
5. Wanita yang menyusukan anak
6. Wanita yang berumur

Bagaimana Qaseh Adinda boleh membantu golongan yang disebutkan di atas?
1. Wanita yang berumur 13 tahun ke atas
Golongan wanita seperti ini adalah wanita remaja yang mana kadang-kala mengalami masalah keputihan, senggugut, period tak teratur, sembelit, mempunyai gaya hidup yang aktif. Qaseh Adinda mampu membantu untuk mengurangkan masalah yg dialami dengan khasiat2 yang terkandung dalam Qaseh Adinda.
  • Keputihan - Membantu mengurangkan keputihan dengan memberikan kesihatan dalaman yang bagus
  • Period tak teratur - Kebanyakan wanita dari golongan ini baru dapat period, jadi period adalah tidak stabil. Qaseh Gold mampu untuk memberikan khasiat yang sepatutnya kepada tubuh untuk "membetulkan" cycle period & menjadikan period lebih teratur
  • Senggugut - Kebanyakan wanita, bukan setakat yang berada dalam golongan ini saja mengalami masalah ini. Qaseh Adinda terbukti mampu untuk mengurangkan sakit senggugut anda jika diamalkan secara konsisten.
  • Sembelit - Kebanyakan dari kita mengalami masalah ini tetapi malu untuk jumpa doktor. Qaseh Adinda mampu untuk merawat sembelit kerana ia membersihkan usus anda setiap hari. Jadi tiada masalah untuk mengalami masalah ini lagi.
  • Gaya hidup aktif - Anak2 remaja pada usia begini memang mempunyai gaya hidup yang sangat aktif. Qaseh Adinda yang mengandungi kandungan kurma dikatakan mampu memberikan tenaga "instant" bagi mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif.

2. Wanita yang baru berkahwin & ikhtihar zuriat
Golongan wanita yang baru berkahwin & yang ikhtiharkan zuriat memerlukan khasiat yang cukup untuk badan. Qaseh Adinda juga membantu meningkatkan tahap kesuburan badan. Jika diamalkan dengan Qaseh Sole (yang mana membantu membekalkan mineral pada badan), ianya boleh memberi kesan yang optimum. Terdapat customer yang mendapat zuriat setelah 2 bulan mengamalkan Qaseh Adinda + Qaseh Sole, dengan izin Allah :)

3. Wanita yang mengandung
Bagi wanita mengandung, mereka terdedah kepada pelbagai jenis komplikasi seperti HB rendah, sakit belakang, nausea, cepat penat & sebagainya.
  • HB rendah - Amalan mengambil Qaseh Adinda/Junior semasa mengandung mampu untuk membantu badan menghasilkan tahap HB yang optimum. Kandungan madu & kurma sangat membantu untuk proses ini.
  • Sakit belakang, nausea, cepat penat - Qaseh Adinda mampu memberi tenaga "instant" kepada ibu mengandung, mengurangkan sakit belakang & nausea. Ini mampu "meringankan" badan semasa mengandung.
  • Menyokong perkembangan bayi - Qaseh Adinda yang kaya dengan khasiat daripada makanan sunnah ini menyokong perkembangan bayi yang sihat. Ia juga membantu perkembangan otak bayi dari janin lagi. Jadi inshaAllah amalan makan makanan sunnah boleh membantu menjadikan anak anda lebih cerdas & perkembangan sihat!

4. Wanita bekerjaya/suri rumah, ibu & isteri
Kebanyakan wanita seperti ini mempunyai masa yang amat sibuk, dari pagi hingga ke malam. Kadang kala, tak sempat nak makan pada waktunya, cepat penat & kurang nutrien pada tubuh kerana kurang mendapat khasiat daripada makanan yang sepatutnya.
  • Gastrik - Amalan tak sempat makan pada waktunya terutama pada mereka yang sgt sibuk menyebabkan penyakit Gastrik, di mana jika di biarkan boleh menjadi kanser perut. Qaseh Adinda yang di amalkan setiap pagi mampu "mengalas" perut anda dari kosong sekaligus mengelakkan masalah gastrik ini.
  • Cepat penat - Gaya hidup yang sibuk & fast phase ini memerlukan tenaga lebih, jika tidak akan merasa cepat penat. Qaseh Adinda boleh membekalkan tenaga tambahan pada mereka yang memerlukan.
  • Kurang nutrien - Kadang kala, akibat terlalu sibuk golongan ini tak sempat having a proper meal. Jadi, kebiasaanya mengalami kekurangan nutrien pada tubuh. Jadi, Qaseh Adinda mampu membekalkan nutrien2 yang sepatutnya dengan ramuan yang sangat bagus utk badan.

5. Wanita yag menyusukan anak
Wanita yang menyusukan anak kadangkala mengalami masalah tak cukup susu & susu kurang berkualiti.
  • Tak cukup susu - Qaseh Adinda mampu utk membantu badan anda menghasilkan lebih banyak susu bagi bayi anda. Pengambilan secara konsisten adalah sangat penting.
  • Kualiti susu yang lebih baik - Dengan nutrien yang terdapat dalam Qaseh Adinda, ia diproses oleh badan ibu & kemudiannya disalurkan melalui susu ibu pada anak. Anak mendapat susu yang cukup & berkualiti bagi menyokong perkembangannya & meningkatkan sistem imun badan bayi.

6. Wanita yang berumur (50 tahun ke atas)
Bagi wanita yang berumur macam mak2 kita, kebanyakan mereka mengalami sakit sendi2, mudah letih & tidur yang kurang lena/terganggu.
  • Sakit sendi - Tak dinafikan, warga emas terdedah dengan sakit ini kerana faktor usia. Qaseh Adinda mampu utk mengurangkan kesakitan sekaligus memberi kesihatan lebih baik.
  • Mudah letih - Qaseh Adinda boleh memberi tenaga tambahan pada tubuh dengan khasiat kurma yang ada dalam Qaseh.
  • Tidur kurang lena/terganggu - Qaseh Adinda boleh memberikan badan tidur yang lebih lena. Jadi, badan mendapat rehat yang cukup & kehidupan lebih ceria.

Jadi, jika anda tergolong antara 6 golongan di atas, anda memang sangat perlu untuk mencuba Qaseh Gold Adinda. Ada banyak lagi khasiat yang tak tersebut oleh saya dalam entry ni sebab memang terlalu banyak. Even kurma, madu pun banyak di sebut dalam Al-Quran ttg khasiatnya, kan? :)

Jika anda berminat untuk dapatkan Qaseh Gold Adinda ni, just contact me through the details below:


SMS/WA 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com
FB: Facebook.com/qasehgoldzunita
IG: @qasehgoldzunita

No comments:

Post a Comment